Almtuna IS

almtuna

Året var 1932 när Almtuna IS bildades och föreningen bestod då av sporter som bland annat pingis och fotboll. Det var först år 1947 som ishockeyn kom in i bilden och sedan 1980 är det en hockeyförening.

Almtuna IS är Upplands stolthet och föreningen krossar alla andra hockeylag i Uppland. De har vunnit 28 DM-titlar av 59 och tvåan, Sirius, har vunnit 9.

Säsongen -62/-63 var Almtuna IS största bravad då de spelade i det som idag kallas elitserien. Tyvärr varade det endast en säsong och fick lämna serien med endast ett mål från att få fortsätta.
Sedan -03/-04 har de spelat i allsvenskan.

Almtunas A-lagslandskampsspelare:

Namn Landskamper
Arne Carlsson 142
Hans Tvilling 87
Stig Tvilling 84
Marcus Ragnarsson 52
Petter Rönnquist 38
Stig Andersson 26
Jan Claesson 16
Claes-Göran Wallin 14
Oscar Sundh 7
Niclas Danielsson 6
Robert Carlsson 5
Anderas Pihl 3
Roland Särnholm 3

 

Almtuna IS vill utmana hela hockeysverige och de vill att deras medlemmar ska känna stolthet över deras klubbmärke. Det gör att medlemmarna tar hand om varandra och hedrar Almtuna IS traditioner. Det är störst antal privatpersoner som är med i deras medlemsklubb. Det är också större och mindre företag som engagerar sig både med ansvarskänsla och ekonomi. Som medlem får man även ta del av deras medlemsförmåner.

På deras hemsida har de en webbutik där man kan köpa supporterplagg som kepsar, mössor och halsdukar. Vill man så kan man även besöka deras fysiska supporterbutik på Kungsgatan 78 Uppsala.

almtuna-is_127289965

 

Almtuna IS klubbmärke

Sedan starten har Almtuna stått fast vid sitt klubbmärke men år 2003 bestämde de sig för att förnya märket lagom till allsvenskan. Efter tester på profilkläderna kom de fram till att märket fungerade bra och nu används det nya märket i alla sammanhang.